• AIESEC je najveća svjetska studentska organizacija osnovana 1948. godine. Pomaže mladim ljudima otkriti i razviti svoje potencijale te ostvariti pozitivan utjecaj na društvo. Djeluje u 126 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj postoji već 60 godina i to u 5 lokalnih odbora: Osijek, Rijeka, Split, Varaždin i Zagreb. Svojim članovima, studentima, pruža da znanje stečeno na fakultetima primjene kroz timski rad, liderske pozicije, međunarodne stručne prakse, rad u različitim funkcijama, a tu su i razni projekti, nacionalne i internacionalne konferencije te seminari.

    AIESEC prepoznaje važnost poznavanja stranih jezika, posebice među studentima i mladima, kao jednu od najvažnijih kompetencija kako u svijetu, tako i prema Hrvatskom Kvalifikacijskom Okviru. Sukladno tome, AIESEC u Splitu organizira projekt pod nazivom World in the City, kroz koji svojim sudionicima omogućava upoznavanje ili usavršavanje stranih jezika od strane izvornog ili tečnog govornika.

    Tijekom razdoblja od 5 tjedana, sudionici projekta imaju priliku dobiti konkretno znanje i razvijanje svojih komunikacijskih vještina kroz interaktivni rad sa stranim studentima volonterima. Cilj projekta je svim građanima Splita, bez obzira na dob i zanimanje, pružiti priliku da od izvornih govornika nauče osnove nekog od stranih jezika – engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog, španjolskog, portugalskog i ruskog.

    Škola Jantar prepoznaje važnost ovakvih projekata, ali i važnosti organizacije AIESEC u društvu. Kroz uspostavu strateškog partnerstva između naše škole i AIESEC-a, osim financijske pomoći projektu World in the City, naši profesori pružaju i stručnu podršku predavačima projekta. Studenti predavači u Jantaru imaju priliku steći znanja o metodama poučavanja stranih jezika, kao i inovativnim tehnologijama koje se koriste u nastavi.

Na našim web stranicama koristimo kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo Vas da prije korištenja web stranice pročitate Izjavu o privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na poveznicu 'RAZUMIJEM' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.
IZJAVA O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA RAZUMIJEM