• Jantar je i 2016. godine u sklopu Erasmus + programa Europske unije napisao projekt i osigurao sredstva za stručno usavršavanje svojih nastavnika. Ovogodišnji program nosi ime: The Inclusive School: a gateway to equal opportunity education te podrazumijeva stvaranje takozvane inkluzivne škole prilagođene svakom polazniku. U modernom je društvu važna svijest o različitostima i to ne samo onim kulturološkim ili društvenim, već emocionalnim, fizičkim, obrazovnim i lingvističkim.

  Kao privatna škola logičan smo izbor ljudima koji traže osobniji i individualiziraniji pristup te ovim projektom i stručnim usavršavanjima želimo naučiti više o prepoznavanju širokog spektra različitosti među polaznicima, o prilagođavanju testiranja i vrednovanja svakomu te o uključivanju svakog polaznika u nastavni proces. Pažljivim odabirom suradnika i seminara koji proširuju i nadopunjavaju jedan drugoga vjerujemo kako ćemo ostvariti svoj cilj stvaranja škole koja će svakomu polazniku pružati jednake šanse u obrazovanju.

 • Learning Differences and Inclusion in Language Teaching
  NILE -   Norwich Institute for Language
  www.nile-elt.com
  Norwich, Ujedinjeno Kraljevstvo

  Sudionica: Iva Meštrović
  4. – 15.7.2016.

  Kroz ovaj će tečaj nastavnici pobliže upoznati različitosti u njihovim učionicama. Od poteškoća kod usvajanja nastavnih sadržaja, poremećaja u čitanju ili pisanju do manje primjetnih različitosti u stilovima učenja pa do izražene nadarenosti. Nastavnici će se uhvatiti u koštac s ovim zahtjevnim zadatkom kroz praktičan pristup te različite načine uključivanja samih učenika u nastavni proces.

   

  Dyslexia in the teaching environment
  York Associates
  york-associates.co.uk
  York,  Ujedinjeno Kraljevstvo

  Sudionica: Eva Jakupčević
  10. – 14.7.2017.

  Prisustvujući ovome tečaju, profesori će razviti razumijevanje izazova koji se javljaju kod poučavanja odraslih s disleksijom. Naučit će prepoznavati značajke disleksije, riješiti bilo kakve dvojbe vezane uz to stanje, znati iskoristiti različite stilove učenja te prepoznati bilo kakvo diskriminacijsko ponašanje te se upoznati s regulativama Europske unije vezane uz disleksiju.

   

  Testing, evaluation and assessment
  NILE -   Norwich Institute for Language
  www.nile-elt.com
  Norwich, Ujedinjeno Kraljevstvo

  Sudionik: Ante Demo
  1. – 12.8.2016.

  Ovim će tečajem nastavnici proširiti svoje znanje o vredovanju učeničkog poznavanja jezika i sastavljanja različitih testova. Tako će dobiti jedan široki uvid i svijest koja će im omogućiti daljnji razvoj u tom području. Moći će se kritički osvrnuti na čitav niz tipova testova, procesa vredovanja te ispitivanja. Također će moći svojim kolegama i drugim institucijama pružiti dobro informirano vodstvo.

   

  Inclusive education: tackling with classroom diversity and early school leaving
  IDEC Training Centre
  trainingcentre.gr
  Isthmia, Grčka

  Sudionica: Iva Meštrović
  22. – 26. 8. 2016.

  Nakon ovog tečaja nastavnici će razumjeti široku različitost svih u sustavu i moći će identificirati učenike s poteškoćama u učenju. Moći će odrediti učenikove individualne potrebe i prikladne metode ocjenjivanja. Naučiti će oblikovati individualizirane nastavne planove te tako prilagoditi nastavu svakome.

   


  Managing diversity – Teaching mixed ability classes
  Internacional Training Centre
  www.itc-international.eu
  Prag, Češka

  Sudionica: Eva Jakupčević
  29.8. – 2.9.2016.

  Polaznici ovog tečaja upoznat će najnovije, inovativne metode u poučavanju koje će im pomoći nositi se s različitostima u njihovim učionicama. Imat će priliku međusobno surađivati i stvarati nove ideje koje će kasnije kritički vrednovati. Slušat će o metodama i stvarati vlastite vježbe i aktivnosti za usavršavanje komunikacijskih vještina, čitanja i pisanja. Također će se upoznati s različitim stilovima učenja, različitim tipovima inteligencije te metakognicijom što će im pomoći prilagoditi nastavu svakome polazniku.

   

  European Diversity Education
  EEC – Teacher Training Courses
  europeanedcircle.wixsite.com/www-europeanedcirclelv
  Riga, Latvija

  Sudionica: Gorana Čukušić
  14. – 18.8.2017.

  Cilj ovog tečaja je razviti interkulturalnu kompetenciju nastavnika  i upoznati ih s važnim konceptima nošenja s različitostima u učionici. Naša će nastavnica naučiti i uvježbati strategije za uspješno upravljanje različitostima te osvijestiti prednosti multikulturalnog okruženja, jezične raznolikosti i interkulturalne komunikacije.

Na našim web stranicama koristimo kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo Vas da prije korištenja web stranice pročitate Izjavu o privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na poveznicu 'RAZUMIJEM' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.
IZJAVA O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA RAZUMIJEM