• Budući da i dalje želi rasti kao institucija Jantar je i ove godine odlučio sudjelovati u projektu Europske unije Erasmus + te tako osigurati sredstva za razvoj i ulaganje u različite akspekte kompetencija svojeg osoblja. Potku ovogodišnjeg projekta A new era of education: 21st century skills čine ne tako lako mjerljive vještine poput vještina komunikacije, međuljudskih vještina te vještina rukovodstva. Razvoj ovih vještina dirketno je povezan s uspjehom, kako škole, tako i njezinih polaznika.

  Ove će godine u projektu sudjelovati naši profesori i rukovodstvo kako bi zajedno radili na stvaranju moderne škole u svim aspektima. Profesori će učiti kako u učionici razvijati komunikacijske i praktične vještine, kako provoditi proces učenja i poučavanja na moderan način i  stvoriti okruženje usredotočeno na polaznike i njihove potrebe. Također će učiti o tome kako podupirati polaznike u usvajanju vještina komunikacije, kooperacije i interakcije kako bi učionice postale dinamičnije i kreativnije. Rukovodstvo će sudjelovati u takozvanom job shadowingu te promatrati rad veće ustanove te tako učiti iz njihovih iskustva i dobre prakse.

  Profesori i rukovodstvo tako će zajedno učiti kako razvijati ključne vještine za 21. stoljeće te kako postaviti izazovne ciljeve za budućnost.

 • A guide to conducting classroom observations
  Alpha School of English Language
  www.alphaschoolmalta.com
  St Paul's Bay, Malta

  Sudionik: Ante Demo
  3. – 7.7.2017.

  Ova radionica usmjerena je na vještinu osmišljavanja i korištenja sustava promatranja nastave u svrhu procjene rada nastavnika i pružanja kvalitetne i konstruktivne povratne informacije nastavnicima. Naš će voditelj nastave nadograditi svoje znanje i vještine u ovom vrlo važnom području i postati još bolji u promatranju rada svojih kolega.

   

  Classroom Management Solutions for Teachers: new methodologies, effective motivation, cooperation and evaluation strategies
  Europass Teacher Academy
  www.teacheracademy.eu
  Berlin, Njemačka

  Sudionica: Iva Meštrović
  10. – 15.7.2017.

  Cilj ovog tečaja je osvježiti znanje nastavnika o kvalitetnim postupcima upravljanja nastavom kroz refleksiju, promatranje, studije slučaja i razne druge suvremene metode. Sudionici će dobiti ideje za rješavanje najčešćih problema u učionici, i o tome kako poboljšati motivaciju, dati jasne upute, razviti dobar odnos s učenicima i potaknuti učenike na razmišljanje o nastavnom procesu.

   


  21st Century Skills
  NILE - Norwich Institute for Language
  www.nile-elt.com
  Norwich, Ujedinjeno Kraljevstvo

  Sudionica: Eva Jakupčević
  Kolovoz 2017.

  Tečaj je usmjeren na područje vještina za 21. stoljeće – istraživačke vještine, kritičko razmišljanje, kreativnost, suradnja i interpersonalne komunikacijske vještine. Te vještine neizostavne su za suočavanje sa izazovima koje nam donosi ovo razdoblje velikih globalnih promjena, kako kod naših nastavnika, tako i kod naših učenika. Tijekom ovog tečaja, nastavnici će dobiti ideje kako razvoj tih vještina učiniti dijelom svoje nastave i potaknuti učenike na rad na sebi. Također će naučiti kako bolje integrirati procjenu znanja u proces učenja, kako analizirati vlastiti rad i kako definirati i poduprijeti kritičko razmišljanje o izvorima podataka kod svojih učenika.

   

  Job shadowing
  EOI – Barcelona Drassanes
  www.eoibd.cat
  Barcelona, Španjolska

  Sudionik: Josip Sobin
  2017.

  EOI Barcelona Drassanes veliko je učilište za strane jezike u Španjolskoj, u kojem se podučava 16 jezika za odrasle učenike, i ukupno ima preko 100 zaposlenika i preko 9000 učenika. Naš direktor imat će priliku promatrati kako se upravlja tako velikom organizacijom i iz tog iskustva crpiti ideje za vlastiti rad. Voditi će razgovore sa svim ključnim zaposlenicima institucije – upravom, pedagoškim koordinatorima, voditeljima europskih projekata, voditeljima nastave i administracijom škole.

Na našim web stranicama koristimo kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo Vas da prije korištenja web stranice pročitate Izjavu o privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na poveznicu 'RAZUMIJEM' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.
IZJAVA O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA RAZUMIJEM