Potvrda o poznavanju jezika

U današnje vrijeme stalnog tehnološkog napretka i rastućih zahtjeva globalnog tržišta, poznavanje stranog jezika postaje bitna stavka u životu svakog pojedinca. Stoga se sve češće traži potvrda o razini jezične kompetencije - bilo da se radi o zapošljavanju, upisu studija ili specijalizacije, prijavi na natječaj, i/ili zahtjevima sličnog tipa. Važno je pritom obratiti pozornost na to je li vam dovoljna samo potvrda ili formalna svjedodžba o poznavanju jezika. Razina poznavanja jezika se računa prema ZEROJ-u (A1-C2).

Kako bi se dobila potvrda, potrebno je polagati ispit koji se sastoji od pismenog i slušnog dijela. Da bi se pristupilo polaganju, dovoljno je najaviti se dan unaprijed, a iznos koji se uplaćuje za polaganje ispita je 500kn.

S druge strane, ispit znanja pokriva sve jezične vještine (govornu interakciju/produkciju, pisanu interakciju/produkciju, usmeni dio), te se odvija pred članovima komisije. U ovom slučaju je potrebna najava od minimalno 3 dana unaprijed, a cijena ispita je 1.250kn.

Na našim web stranicama koristimo kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo Vas da prije korištenja web stranice pročitate Izjavu o privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Klikom na poveznicu 'RAZUMIJEM' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.
IZJAVA O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA RAZUMIJEM